Mitt D. Gjorde en tårta som blev uppskattad av alla utan mej i stort sett, nästa gång gör jag den utan kokos!
Bär & Gräddtårta
fyllde år igår och han fick bestämma dagen såklart. Det började med paket öppnande i sängen och jag hade på något sätt lovat honom tio paket (nästa år ska jag önska mej femton). Till middag ville han ha pizza och jag lärde mej att man faktiskt man käka kebabsallad med kebabsås utan dåligt samvete (men fråga först vad såsen innehåller) men LCHF. Sen hade vi lite kalas på eftermiddagen och till kvällen blev det bio med Bär & Gräddtårta
Tårtbottnar
4 st äggvitor
2 dl kokosflingor
3 dl blandade hasselnötter
2 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 150 grader.
Mal nötter, blanda i kokosflingor och vaniljpulver
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dom i blandningen.
Gör tre ringar på ett bakplåtspapper, 18 cm i diameter. Bred ut smeten
inom ringarna och grädda i ca 15 minuter. Tänk på att snabbt lossa dom
snabbt från papperet då de snabbt fastnar.
Fyllning
4 dl vispgrädde
hallon & blåbär
riven choklad (minst 80%)
Gör tre lager av tårtan och välj själv vad du vill ha emellan, jag hade
ett lager hallon/Blåbär och grädde, ett lager grädde och hallon/blåbär
med grädde och riven choklad på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar