Vart över hos grannen en sväng ikväll, tänk vad många "polare" vi bor på ett och samma ställe egentligen. Allt tjat om krogrundor har fått att komma ihåg hur otroligt mysigt det är att dricka öl på piren i Jönköping om somrarna, spännande att se hur det går i fortsättningen med krogarna där föresten...?
Väl hemma lagade jag super god mat, hann lixom inte käka innan grabbarna (D&K) blev alldeles för lulliga på sin wiskey och blev ivriga att gå. Efterrätten hann jag dock med, tur det för den ska ju stå i frysen minst sju timmar... Föresten första LCHF receptet när det gäller godsaker då som jag känner är hur god som helst. Perfekt till en varm sommardag då den är som en cheescake.
Hamburgare LCHF
1 kg nötfärs
2 ägg
1 lök
salt och peppar
Blanda alltihopa i en bunke och forma till så stora burgare du vill ha
(de blir alltid lite mindre vid stekning). Själv gjorde jag ganska så
små, perfekt att frysa in! Till mina burgare serverade jag haricoverts,
stekt lök och egengjord hamburger dressing. När jag stekte mina burgare
kryddade jag även lite extra, torkad dill är supergott på.
Till Hamburgerdressingen blandar du bara ihop
cream fraiche, majonäs, tomatpuré chilisås, salt och peppar.
Frusen Hallonkaka med Varm bärsås
2dl Hasselnötter
300g Philadelphiaost
3dl Grädde
3 Ägg
3dl Hallon
1msk Sötningsmedel
Såsen:
2dl Bär, hallon och/eller jordgubbar
Kör hasselnötterna i en mixer. Strö ut den i en stor pajform. Vispa grädden ganska så hård tillsammans med florsockret. Blanda äggulorna med osten. Rör ihop grädden och ostblandningen. Värm hallonen och rör dem tills de har finfördelats till en relativt slät sås. Blanda i det. Vispa äggvitan hård.Vänd försiktigt ned den i smeten. Häll smeten över nötterna i formen. Låt frysa i minst sju timmar.
Såsen:
300g Philadelphiaost
3dl Grädde
3 Ägg
3dl Hallon
1msk Sötningsmedel
Såsen:
2dl Bär, hallon och/eller jordgubbar
Kör hasselnötterna i en mixer. Strö ut den i en stor pajform. Vispa grädden ganska så hård tillsammans med florsockret. Blanda äggulorna med osten. Rör ihop grädden och ostblandningen. Värm hallonen och rör dem tills de har finfördelats till en relativt slät sås. Blanda i det. Vispa äggvitan hård.Vänd försiktigt ned den i smeten. Häll smeten över nötterna i formen. Låt frysa i minst sju timmar.
Såsen:
Häll bären i en kastrull. Ha i lite vatten. Låt bären koka upp, mosa
eller mixa dem så att såsen blir slät. Servera såsen till den frusna
kakan.
Ta fram kakan minst tjugo minuter före servering.
Ta fram kakan minst tjugo minuter före servering.
Såsen tillagas alldeles innan så att den är varm vid serveringen.
Super gott! Nu ska jag få mitt
i säng,
han ligger brevid mej soffan och stor-snarkar nämligen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar