söndag 29 april 2012

Premiär bak med min nya bok!


Supergod mat har jag lagat denna helg och desserter 
från min nya bok "Bakgkädje till vardags och fest".



Dessa har jag lagat tidigare och det är på första bilden min egna supergoda lyxsås med bacon!  Desserterna däremot har jag aldrig bakat innan. De kommer direkt från Annika Rogneby.


Tycker verkligen ni ska testa denna efterrätter (och måltider med såklart) för de var verkligen hur goda som helst! Så kul att så många av "er" intresserar er av LCHF med, keep on!

Varm Chokladbakelse

En riktigt god chokladstinn dessert som serveras varm. 
Den kan med fördel även serveras kall om du vill.
Jätte god och mycket chokladsmak i, perfekt efterrätt till en finare 
middag eller till den som vill lyxa till det lite extra.
6 portioner

Ingredienser
4 ägg
4 äggulor
1 dl sukrin
150g mörk choklad (70-85%)
150g smör
1 dl mandelmjöl
2 msk kakao av fin kvalité

smält smör till formarna
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt
3. Smält finhackad choklad och smör på mycket svag värme under ständig omrörning
4. När allt smör är smält så tillsätt lite av äggsmeten och låt det blandas ordentligt
5. Tillsätt sedan äggsmeten i omgångar och rör samman tills allt blandas
6. Rör försiktigt ner mandelmjölet och sikta i kakaon. Blanda väl.
7. Smöra sex små suffléformar/pannacottaformar och fyll dom sedan med smet ända upp till kanten.
8. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar