måndag 7 maj 2012

"För att överdriva lite så ni ska förstå bättre"


Har en ledig dag idag, så skönt att vara ledig på en måndag. Tänkte ta en grym sovmorgon men vaknade efter åtta någongång och kände helt enkelt inte för att sova sådär oförskämt länge, antar det räcker att ha friheten att kunna om man vill. Det senaste har vi varit på ett gäng husvisningar och lägenhetsvisningar, våran lägenhet är uppsagd utan några direkta mål och jag har börjat små packa lite kartonger med grejer man ändå inte använder, källaren är utrensad och det hela känns lite läskigt. Visst har vi en plan om vi mot förmodan inte skulle hitta det perfekta hemmet, men det är ändå ett stort steg ut i tomma intet, antar att jag och mitt är okända för just våra spontana sidor, men på ett gott sätt. Vi känner som så att gör vi inte detta nu blir det aldrig av... Så igår blev det vår tredje visning av hus uppe på sönder i Huskvarna. Mamma följde med oss och vi tog även en sväng till Gränna hamn där vi satt i solen vid vattnet och njöt av maten på Pir Kro. Tror att Gränna är ett sånt där ställe man hade uppskattat mer om man inte gått där tre år i skolan (högstadiet dessutom) som jag gjort, visst är det en mysig liten stad, men precis som Visingsö känns det lite för litet, Gränna är ett sånt där ställe där alla är släkt med alla, för att över driva lite då - så ni förstår bättre...

Det blir även rester idag, från gårdagens mat då jag lagade ett speciellt recept som vi i vår familj åt varje nyårsafton, i princip hela min uppväxt. Ett Familjen Keränen Recept helt enkelt! Denna rätt har verkligen det där lilla extra och den är verkligen ett säkert kort om du vill bjuda på något extra gott.


Familjen Keränens Fläskfilé med Senapsås
4 personer

500g fläskfilé
2 ägg
pofiber
5 dl grädde
4 msk chilisås
4 msk skånsk senap 
riven ost
Skiva fläskfilén och panera i ägg och pofiber, stek sedan i smör.
Vispa ihop grädde, chilisås och skånsk senap och när 
du är klar med stekningen häller du blandningen i stekpannan 
och rör om medans du låter det puttra.
Lägg upp fläskfilén i en ugnsäker form, 
häll över grädd-blandningen och strö över ost. 
Sätt in i ugn ca 15-20 minuter i 225 grader.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar