Ikväll har jag testat att göra egen ketchup och jag kan lova att det är utan socker och andra onödiga tillsatser. Receptet hittade jag från min nya kärlek, nämligen Anna Halléns bok LCHF för familjen.
Receptet till ca 7dl lyder såhär
Blanda ihop dessa kryddor:
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 krm mald vitpeppar
½ krm malda nejlikor
Fräs kryddorna försiktigt tillsammans med
1 msk kallpressad olivolja
Häll på
1 pkt passerade tomater, 500 gram
2 dl vatten
2 msk vit balsamvinäger
1-2 msk honung
1 tsk salt
Koka upp och sedan småputtra i ca 30 minuter så tjocknar det lite.
Häll upp Ketchupen i ren flaska och låt svalna, sen in i kylen där den håller sig fin i flera månader.
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 krm chilipulver
1 krm mald vitpeppar
½ krm malda nejlikor
Fräs kryddorna försiktigt tillsammans med
1 msk kallpressad olivolja
Häll på
1 pkt passerade tomater, 500 gram
2 dl vatten
2 msk vit balsamvinäger
1-2 msk honung
1 tsk salt
Koka upp och sedan småputtra i ca 30 minuter så tjocknar det lite.
Häll upp Ketchupen i ren flaska och låt svalna, sen in i kylen där den håller sig fin i flera månader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar