Både jag och mitt ♥ är lediga idag, så skönt att vakna tillsammans och egentligen inte ha något speciellt planerat då det ändå är grått och trist ute. I princip har jag tillbringat större delen av dagen i köket, bakat tre olika kakor och gjort en plåt Müsli. Müslin har jag gjort innan och receptet kommer ifrån Åse och finns även med i debut numret av tidningen Mat & Hälsa.
Knaprig Müsli - 20 portioner
2 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl hela linfrö
1,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja eller rapsolja
1 dl nyponskalsmjöl
Hacka nötterna grovt i en mixer eller med kniv. Blanda alla ingredienserna i en skål och lägg ut blandningen på en långpanna med bakplåtspapper underst. Rosta i ugnen 150 grader. Men pass på! Nötter och fröer är värmekänsliga. Sätt timern på 15 minuter och öppna ugnen när det ringer. Rör om. Torka ytterliggare 5-10 minuter om det behövs.
Müslin är jätte god att ha i vaniljyoghurt och vill du ha en LCHF-vänlig sådan är det bara att blanda 3 dl turkisk yoghurt, 2 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljpulver (3 personer).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar