torsdag 17 maj 2012

lchf müsli

Både jag och mitt  är lediga idag, så skönt att vakna tillsammans och egentligen inte ha något speciellt planerat då det ändå är grått och trist ute. I princip har jag tillbringat större delen av dagen i köket, bakat tre olika kakor och gjort en plåt Müsli. Müslin har jag gjort innan och receptet kommer ifrån Åse och finns även med i debut numret av tidningen Mat & Hälsa


Knaprig Müsli - 20 portioner

200g hasselnötter eller mandel
2 dl riven kokos
2,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl hela linfrö
1,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja eller rapsolja
1 dl nyponskalsmjöl

Hacka nötterna grovt i en mixer eller med kniv. Blanda alla ingredienserna i en skål och lägg ut blandningen på en långpanna med bakplåtspapper underst. Rosta i ugnen 150 grader. Men pass på! Nötter och fröer är värmekänsliga. Sätt timern på 15 minuter och öppna ugnen när det ringer. Rör om. Torka ytterliggare 5-10 minuter om det behövs.  

Müslin är jätte god att ha i vaniljyoghurt och vill du ha en LCHF-vänlig sådan är det bara att blanda 3 dl turkisk yoghurt, 2 dl vispgrädde och 1 tsk vaniljpulver (3 personer).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar