fredag 25 januari 2013

nybakade lchf-frallor


Så fort Katrin Zytomierska kom ut med sin nya bakbok Sött och Annat gott! Det goda LCHF-baket så köpte jag den direkt och idag bakade jag ifrån den för första gången (bättre sent än aldrig). Jag gjorde små frallor som blev så sjukt goda! Både jag och K har avnjutit var sin (fast nu tog han förvisso en till...) tillsammans med smör, en skiva gräddost och en gurkbit. Åh, ni som käkar LCHF måste testa detta recept som man även kan göra en limpa på genom att ha samma recept fast då grädda den i form såklart. Kul att toppa med olika frön med, jag hade pumpafrön, sesamfrön och solrosfrön på mina. Sjukt mysigt att baka bröd på natten dessutom! Funderar att dra på en plåt med müsli med...? Aja, receptet till dessa underverk  lyder iallafall:


Bröd
1 stor limpa eller ca 10 småfrallor)

1/2 dl sesamfrön
3 dl linfrö
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk brödkryddor
50 g smält smör
250 g keso
1 dl créam fraiche
4 ägg


Sätt ugnen på 170 grader.

Blanda alla torra ingredienser. 
Mixa till ett pulver. 
Blanda smör, keso, créam fraiche och ägg. 
Rör ihop allesammans till en smet.

Forma bollar eller små limpor och lägg på ugnsplåt. 
Väljer du att göra en stor limpa lägger du den i en smord form. 
Pensla med ägg och strö på valfria frön

Grädda brödet i mitten av ugnen i 60 minuter.


Klara för ugnen...


Så jäkla goda!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar