fredag 1 februari 2013

recept på citronmuffins - lchf såklart!


Min underbara man kom hem med rosor ikväll vilket alltid är lika uppskattat. En gång i tiden (när vi flyttade till Huskvarna, i augusti) lovade han mej blommor varje fredag... tror jag har fått två fredagar iallafall, inte dåligt alls! K vart sugen på sallad nere från pizzerian, men inte jag. Jag gör hellre egen och till och med mannen instämde att denna var dubbelt så god. Det är min härliga ost&bacon sallad såklart och vill ni med göra den eller veta vad som är i så hittar ni receptet här




Till efterrätt hade jag ju nybakade citron muffins. Detta är ett recept som jag hittade i första numret utav Mat&Hälsa och jag har bakat det flera gånger och gillar dom starkt. Receptet lyder såhär:


Citronmuffins

4 ägg
0,5 dl sockerersättning
125g smält smör
100g philadephiaost
1 dl vispgrädde
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Rivet skal från en citron
0,5 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa sockerersättning (jag hade sukrin) och ägg poröst.
Smält smöret.
Vispa ner smör, vispgrädde och philadelphiaost i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna med citronskalet och rör ner.
Portionera i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter.

Du kan även variera smaken genom att 
byta ut citronskalet mot någon tesked 
kardemumma, kanel eller ett par matskedar kakao.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar