lördag 16 mars 2013

broccoligratäng med två sorters ost

Ikväll är vi bjudna på middag hos ett par vänner, vi fick i uppdrag att ta med oss vad som skulle serveras till, dvs "kolhydraterna". De skulle då fixa kött, fisk, fågel eller vad de nu ville ha och sen skulle vi laga all mat ihop utan att någon sagt innan vad de köpt. Det blev succé! Jag äter ju helst inte för mycket kolhydrater så bestämde mej för en broccoli gratäng med två sorters ost, super god. De andra hade tänkt sej baconlindad fläskfilé och fläskytterfilé och tillsammans passade våra val perfekt. Receptet till min gratäng hittade jag här, ni ser de även nedan (jag gjorde den en aning annorlunda).

Broccoligratäng med 2 sorters ost

3 färska broccolibuketter (ca 750-800g)
150 g blåmögelost
200 g riven ost (jag hade grevé)
3 dl grädde

Koka upp vatten och lägg i broccolin skuren i mindre bitar. 
Koka någon minut och häll sedan av vattnet.
Lägg broccolin i ugnssäker form och smula sönder mögelosten över. 
Toppa med den rivna osten och häll på grädden, 
sen in i ugnen ca 10 minuter!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar