Igår lagade jag en så god tacogratäng! Vi var hos ett par kompisar och spelade spel, jag stod för mat & efterrätt och det vart en väldans trevlig afton må jag säga. Mysigt att promenera hem i mörka natten också! Men som sagt, tacogratäng blev det och jag körde efter ett recept som jag hittade i Monique Forslund's kokbok LCHF för hela familjen. Eftersom det både var philadephia och créam fraiche i botten så blev den verkligen sådär extra god, och vill man så kan man även göra egen tacosås som även de finns recept på i samma bok.
Tacogratäng med philadelphiaost
500 g köttfärs
200 g philadelphiaost
3 dl créam fraiche
50 g ekologisk kokosolja eller smör
1,5 msk chilifrön (torkade i kryddburk)
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
3 tsk koriander
1 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
3 vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk malen nejlika
1 paprika, valfri färg
1 gul lök
1 tomat
4 dl riven ost
Värm ugnen till 200 grader.
Smält fettet i stekpanna och stek köttfärs. Tillsätt alla kryddor och rör om väl. Hacka paprika och blanda ner den i köttfärsen. Blanda créam fraiche och philadelphiaost och täck botten på en ugnsform. Skiva lök i ringar och tomaten i tunna skivor. Häll köttfärsblandningen ovanpå osten i ugnsformen. Lägg lökringar och tomatskivor ovanpå. Riktigt med riven ost strös över.
Gräddas i ugn i 20 minuter.
Vi gjorde även ostchips! Världens enklaste och super gott, det är bara att lägga riven ost i små högar på en plåt med bakplåtspapper och så in i ugnen på cirka 200 grader tills de fått lite färg... Vi beslöt att spela Bondespelet, ett såntdär spel man inte spelat sen man vart liten och när jag öppnade kartongen låg det lappar i sen vi spelade med pappa. Det gjorde lite ont i hjärtat, men självklart skall den sparas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar