Idag lagade jag lasagne, alá LCHF såklart! Har aldrig lagat ngt med varken Aubergine eller Squash tidigare och till min förvåning älskade jag det och likaså K. Smakade lite som potatis så förstår varför det är så populärt att göra "potatis-sallad" av det, oj det måste jag ju också prova på någon dag! Här är föresten Ulrika Davidssons recept på den goda lasagnen:
Vegetarisk Lasagne
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 soltorkade tomater i olivolja
1 burk hela konserverade tomater, 400g
1 msk chilisås
1 msk hackad färsk timjan
salt och svartpeppar
1 squash
1 aubergine
2 paket mozzarella á 125g
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Hacka soltorkade tomater och lägg i kastrullen tillsammans med hela tomater, chilisås, timjan, salt och peppar. Låt koka i 10 minuter.
Skiva squash och aubergine på längden så de blir som lasagneplattor. Lägg ett lager tomatsås i botten på en smord form. Lägg ett lager aubergine över. Häll på lite olivolja, strö över salt, peppar och ett paket smulad mozzarella. Häll över tomatsås och lägg ett lager squash över. Strö över salt, peppar och ett paket mosad mozzarella. Häll tomatsås över. Lägg ett sista lager med aubergine eller squash. Strö på salt, peppar ocg riven ost. Gratinera lasagnen ca 20 minuter.
Till min lasagne gjorde jag en dressing av
turkisk yoghurt, chilisås och lite kryddor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar