söndag 7 april 2013

jordgubbsmousse, lchf baby!




Lördagskvällen hos min kusin blev sådär jätte skön. 
Vi åt gos mat som E lagade, visst är det extra lyxigt 
att ha en kusin/granne/bästa vän som är kock? 

I födelsedagspresent fick K bland annat ett spel som vi
spelade flera timmar under kvällen och som iallafall jag
tyckte var hur kul som helst. Det heter Hiss & Dissa och
handlar helt enkelt om att man hissar och dissar saker
och de andra spelarna ska gissa vad just du gillar och inte.

Efterrätten som jag gjorde blev hur god som helst!
Receptet på denna jordgubbsmousse kommer från boken
Bakglädje till vardags och fest och jag rekommenderar den
verkligen. Som grädde på moset gjorde jag och K den 
tillsammans, kanske blev den extra god då?
Här är iallafall receptet:



Jordgubbsmousse
4 personer

Ingredienser
3 gelatinblad
200g frysta jordgubbar
1,75 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1,5 dl sukrin melis
2 msk citronsaft

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 2. Tina de frysta jordgubbarna och mosa dem. 3. Vispa grädden fluffig och blanda yoghurt, sukrin melis, citronsaft, och 2/3 av de mosade jordgubbarna (spara all jordgubbssaft som finns till senare). Rör samman. 4. Ta resten av de mosade jordgubbarna och all saft och värm denna. Tillsätt sedan gelatinbladen (urkramade från vattnet) i den varma jordgubbsröran. Rör om till dess att gelatinet löst upp. Låt jordgubbsröran svalna något. 5. Tillsätt jordgubbsröran i den andra smeten och rör om. 6. Häll smeten i portionsformar och låt stå kallt i kylen.

Skålarna kommer ifrån Åhlens, inköpt för ett
par månader sedan. Älskar dom!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar